Kuorolainen esittäytyy

Kuorossa alttoääntä laulava Minna K. on aloittanut kuorolaulun 3. luokkalaisena Puolalan musiikkiluokkien kuorossa. Siitä saakka Minnan arkeen on kuulunut kuorossa laulaminen.

Liedon Musica Vocaleen Minna päätyi laulamalla aluksi Paraisten projektikuorossa, joka hiljalleen muodostui Paraisten Vokaaliyhtyeeksi. Kuoron johtajan siirtyessä Lietoon töihin, myös kuoro ”muutti” ja vaihtoi sittemmin nimensä nykyiseen muotoonsa.

Kuorolaulamista Minna kuvailee näin: ”Yhdessä laulaminen on ihanaa, turvallista ja opettavaista. Kuorossa jokaisella on vastuu lopputulemasta ja jokaista tarvitaan. Itselleni yhdessä tekeminen on ”se juttu”. Tässä kuorossa on hyvä laulaa, ilmapiiri on positiivinen, salliva ja toisia tukeva. Onnistuneen konsertin jälkeen tunnen iloa ja ylpeyttä: ”me teimme sen.” Koen, että on etuoikeus saada olla mukana tässä porukassa ja oppia uutta Tomin taitavassa ohjauksessa.

”Itselleni mieleenpainuvin konsertti on ollut Paraisten kirkossa esittämämme Mozartin Requiem vuonna 2017. Se oli valtavan hieno elämys alusta loppuun!”

Jaa