Kuorolainen esittäytyy

Olen laulanut Musica Vocalessa puolitoista vuotta. Musiikkia olen harrastanut lapsuudestani asti; soittanut pianoa ja laulanut satunnaisesti kuoroissa. Sittemmin harrastuksestani tuli ammatti, kun opiskelin kanttoriksi. Pahimpien koronamaininkien jälkeen aloitin Musica Vocalessa, ja siitä olen hyvin onnellinen. Työssäni saan ohjata erilaisia musiikkiryhmiä ja -tilaisuuksia, mutta kuorolaisena saan olla oppijana, osa kuoroa. Musiikin harrastaminen ja erityisesti kuorossa laulaminen on todella hienoa! Musica Vocalessa parasta on se, että itsensä saa laittaa kunnolla likoon, teoksissa on sopivasti haastetta ja ohjelmisto on monipuolista.

Yhdessä treenaaminen ja työskentely on ihanaa.
Mielestäni parasta on loppuvaihe hiukan ennen konsertteja. Silloin kuoro soi jo hyvin ja treenaaminen on lähinnä ” viilaamista.” Siinä hetkessä voi nauttia ja mennä musiikin mukana. Konsertin jälkeen on hetken aikaa haikea olo. Mutta sitten voi jälleen iloita uudesta tulevasta teoksesta ja ohjelmistosta.

Vuosien saatossa Bachin musiikki on tullut entistä enemmän lähelle sydäntäni. Koraali Jesu, meine Freude, virsikirjan numero 303 Jeesus, aarteheni, on ollut minulle pitkään tärkeä. Se muistuttaa melodialtaan ja sanoituksiltaan siitä riemusta ja ilosta, että on olemassa turva ja lohdutus kaiken pahan keskellä. Musiikillisesti motetti on mukavan monipuolinen. Välillä lauletaan vakaasti, lähes virsityylisesti ja jossain toisessa osassa muut äänet ovat vilkkaampia. Kaiken tämän yllä koraaliteema kulkee vakaana ja tyynenä. Motetissa on kauneutta ja herkkyyttä, mutta myös vahvuutta ja räiskettä.

Bachin musiikki, ja tämä motetti johdattaa kuulijan nauttimaan musiikin aarteista. Mutta erityisesti se kutsuu meitä rauhoittumaan ja valmistautumaan pääsiäisen juhlaan.

Marjukka

Jaa