Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä 2023

Liedon seurakunnan Musica Vocale -kuoro on Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä 2023.

Suomen Kirkkomusiikkiliiton hallitus päätti kokouksessaan joulukuussa 2022 nimetä Liedon seurakunnan Musica Vocale -kuoron Kirkkomusiikkiliiton vuoden 2023 musiikkiryhmäksi.

Kuoroa johtaa ja sen on perustanut Liedon seurakunnan kanttori Tomi Satomaa. Kuoro aloitti toimintansa alun perin Paraisilla, ja Musica Vocale -nimellä Liedon seurakunnan kuorona kokoonpano on toiminut vuodesta 2019. Valinnassa painoi erityisesti kuoron toimintaa heti alusta lähtien leimannut tavoitteellisuus ja korkea taiteellinen taso. Musica Vocale -kuoron perustamisella on luotu uusia kirkkomusiikin harrastusmahdollisuuksia ja tuotu uutta tasokasta kirkkomusiikkitarjontaa Lietoon ja koko Varsinais-Suomeen.

Musica Vocale -kuoro osallistuu aktiivisesti seurakunnan musiikkielämään. Kuoron ohjelmistoon on kuulunut muun muassa Bachin, Mozartin, Pärtin ja Sibeliuksen musiikkia. Kuoro on myös laulanut sekä nauhoitetuissa että suorissa radiojumalanpalveluksissa.

Kanttori Tomi Satomaa on iloisen yllättynyt kuoron saamasta tunnustuksesta. Hän iloitsee, että kokonaan uuden kuoron perustaminen ja toiminnan vakiinnuttaminen on onnistunut määrätietoisella ja yhteisellä työllä. Tällä hetkellä kuorossa on noin 20-25 laulajaa, jotka ovat hyvin sitoutuneita toimintaan, mutta myös uudet laulajat ovat aina tervetulleita.

Vuonna 2023 Musica Vocale -kuoro laulaa messuissa ja radiojumalanpalveluksissa sekä konsertoi Liedossa ja lähialueella. Kuoro konsertoi seuraavan kerran Paraisilla 1.4. ja Liedossa 2.4., jolloin ohjelmassa on muun muassa J.S. Bachin motetti Jesu, meine Freude. Kuoron kevätkonsertti kuullaan Liedon kirkossa 21.5. ja Kanta-Loimaan kirkossa 28.5.

Vuoden musiikkiryhmä -tunnustukseen kuuluu 500 euron stipendi sekä 1 000 euron varaus musiikkiryhmän ja Suomen Kirkkomusiikkiliiton yhteistoimintaan.

Jaa